Kattojen KINGI - Jalo LUX

Kattojen Uusi KING Jalo LUX!

Yleinen

Kymppi-Katon yksinmyyntimalli Jalo sai nyt luxusluokan uutuuden, Jalo LUXin. Luxissa on kaikki Jalon maineikkaat hyvät ominaisuudet – ja vielä lisääkin.

Jalon materiaali tulee sopimusvalmistajaltamme Ruukilta ja Jalon lukkoponttiprofiili syntyy Kymppi-Katon omalla tehtaalla Naantalissa. Jalossa on tunnetusti tarkkaan mietittyjä ominaisuuksia, jotka estävät vuotoja myös kriittisissä paikoissa: pellin harjanteissa, pellin etureunassa ja ruuvien kiinnityskohdissa.

Uusi Jalo Lux on rakenteeltaan hiukan kehittyneempi. Pellin alapintaan on kiinnitetty ohut antikondessihuopakerros. Se saa aikaan kolme etua:

1. Jalo LUX katto on hiljaisempi.

Jalo LUX - Hiljainen
Huopakerros vaimentaa ääntä selvästi. Siksi Jalo LUX on hyvin hiljainen katto. Sateitten, myrskyjen ja tuulten äänet eivät kantaudu sisälle samalla tavoin kuin ennen, eivät myöskään lämpötilaerojen aiheuttamat nitinät. Mittauksien mukaan äänitason aleneminen on n. 3-6 dB mutta aistinvaraisesti arvioiden Jalo LUX tuntuu vieläkin hiljaisemmlta.

 

2. Jalo LUX on hyvännäköinen

Jalo LUX - Hyvännäköinen
Kondenssihuopakerros myös jämäköittää tasaista teräspeltiä. Kattopelleissä voi joskus havaita valon sopivasti osuessa pelteihin tietynlaista “loimotusta”. Se ei vaikuta katon laatuun tai kestävyyteen, mutta hiukan kyllä ulkonäköön. Jalo LUX ei loimottele vaan on vuodesta toiseen tasainen ja jämäkkä. Siksi Jalo LUX katto näyttää paremmalta, ja tuo vanhempaankin taloon uutta ryhdikkyyttä.

 

3. Jalo LUX -loppu kondenssivuodoille

Jalo LUX
JaloLUXin antikondenssihuopa imee huokosiinsa katon alapintaan usein illan viiletessä tiivistyvät kondenssitipat eikä päästä niitä enää tippumaan alas. Tämä ongelmahan on tuttu esim autokatoksissa tai eristämättömissä hallirakennuksissa ja vastaavissa. Uusikin katto saattaa tippasta kiusallisesti tästä syystä.

Jalo LUXia käytettäessä ongelma poistuu. Aamulla metallikaton lämpötilan hiljalleen taas noustessa katon absorboima vesi haihtuu antikondenssihuovan huokosista takaisin normaaliksi ilmankosteudeksi eikä siis jää antikondenssihuopaan. Jalo  LUX on nerokas apu myös kondenssivesiongelmaan.

Kysy Jalo LUXilta tarkemmin Kymppi-Katolta.

Valikko