Airiston mökki
Heräsi eloon

Graafikko Matti Lassila hankki hiljattain yhdessä vaimonsa kanssa Turun Kakskerrasta, meren suojaiselta lounaisrannalta 50-luvulla rakennetun kesämökin ja puolen hehtaarin puutarhan tulevien eläkevuosien puuhastelua varten.

– Pieni ja vailla mukavuuksiahan mökki ostettaessa oli, mutta terveen oloinen ja hyvin tehty, kalliolle rakennettu. Siksi uskalsimme tarttua toimeen.

Nyt teemme mökkiimme pienen laajennuksen, aluksi uusimme katon. Ei pelkästään pintaa, vaan myös kattorakenteet. Kymppi-Katto teki sen todella laadukkaasti.

Matti Lassila kantoi huolta monesta asiasta tulevassa kattoremontissaan. Olisiko tiilikatto liian järeä ja painava vanhaan mökkiin? Tyylillisesti se sopisi mutta miten rakenteet kestävät? Entä ovatko kattoyritykset kiinnostuneita tästä projektista, koska samaan aikaan tehdään mökin laajennus ja siihen on pestattu oma urakoitsija. Eivätkö kattofirmat tee yleensä vain pelkkiä katon pinnan vaihtoja? Kuinka sovitetaan yhteen eri työtiimien työskentely ja aikataulut. -Turhaan huolehdin näitä, huomasin heti kun onnistuin saamaan Kymppi-Katon ammattilainen juttukumppanikseni.
Ammattilaisten kanssa jutellessa huolet alkoivat hälvetä ja tilanne selkeytyi.

Varmuus osaamisesta alkoi vahvistua heti kun Kymppi-Katon mittamies kävi tutustumassa kohteeseeni ja teki suunnitelman. Siinä missä itse näin ongelmia, he näkivät mahdollisuuksia!

Kun itse työ alkoi, yllätyin vauhdista. Tarkoitukseni oli valokuvata vanhan tiilikaton poisto, mutta myöhästyin. Purku tapahtui niin nopeasti että kun olin aamulla kameroineni paikalla, poistettiin jo alusrakenteita!

Työ jatkui kun oma urakoitsijani oli saanut laajennuksen omalta osaltaan sopivaan vaiheeseen. Kymppi-Katon tiimi huolehti työturvallisuudesta, he asensivat ympäri taloa asianmukaiset telineet, joilta oli hyvä työskennellä. En odottanut että rakenteet ja kaikki muu olisi pystytty toteuttamaan niin nopeasti ja vailla ongelmia. Panin merkille, että asentajat muistivat ottaa huomioon tulevan ulkoverhousremontin esimerkiksi sadevesijärjestelmän kiinnityskohtien mitoituksessa – yhden esimerkin mainitakseni. Näki että se ovat kouliintuneet työhönsä hyvin, vaikka tämä kohde ei ollut niitä tavallisimpia.

Kun uudet tiilet oli kiinnitetty paikoilleen, piipunpellitys, kattotikkaat, vesikourut, päätypellit ja otsalaudat asennettiin nopeasti. Kolmessa tehokkaassa työpäivässä miehet tekivät koko työn.

Suosittelen lämpimästi Kymppi-Katon puoleen kääntymistä kattoasioissa. Tiilikattoja enemmän he tekevät teräksisiä lukkoponttikattoja, joihin perehdyin myös ja vakuutuin laadusta ja Kymppi-Katon edelläkävijätuotteista. Meille sopi perinteinen tiili, siksi valitsimme sen.

Tästä meidän on hyvä jatkaa mökkiremonttia.

Lisää asiakastarinoita

Mikko Palenius

Isokyrö kattoremontti

Kattoremontti, Espoo

Ammattimiehiä Espoossa

Juha Mieto

Juha Miedon kattoremontti

Kymppi-Katto uusi Pertti Karppisen katon

Pertti Karppinen teki Jalo-katon

Matti Nykänen

Matti Nykäselle Joutsenossa kattoremontti

Valikko